GELİK ET RESTAURANT
53 yıldır aynı sofrada buluşuyoruz. Üstelik bir restoran değil sadece… bir gelenek.
Herşey değişti ama Gelik hep aynı kaldı.
İlk lokmadan son sohbete kadar, sadece yemek değil, bir deneyim sunuyoruz.
Burası Gelik Ataköy, sizi tanıyan bir yer..
Sözümüz; ustalığımızla verildi, hâlâ tutuluyor..
Gelik Restaurant Ataköy 1972 yılında ilk şubesiyle hizmet vermeye başlamıştır. Kurulduğu günden bu güne kaliteden taviz vermeyerek sunduğu özgün lezzetleri ve otantik dekorasyonuyla kendine has bir tarz oluşturmuştur. “GELİK” ismini batı karadeniz’de bulunan yayla evlerinden almuştur: Kurucuları (merhum) Ömer Duruk ve (merhum) İbrahim Denizer’dir.
İstanbul’da yaşayanlara birçok özel lezzeti kurulduğu yıllarda sunmaya başlamış ve özellikle Kuyu Kebap, Gelik Köfte, Gelik Pilav ve Gelik Künefe gibi spesiyal ürünleri ile popülaritesini arttırmıştır.
Bilinen ve güvenilen bir marka haline gelen Gelik, yurtdışından bir çok misafir alarak bilinirliğini Türkiye dışına da taşımıştır.
Başta ünlü otelci Novhoti’nin olan, ”Florya Atatürk Deniz Köşkü” nden önce Atatürk adına satın alınması düşünülen ve daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından kullanılan, şu anda Gelik Restaurant olan köşkü.
Özenle hazırlanan Gelik Künefe.
Özenle hazırlanan Gelik Pide.
Özenle hazırlanan Gelik Pilav.
Özenle hazırlanan Gelik Kuyu Kebabı.
(0212) 560 72 82
gelik@gelik.com.tr
gelikrestaurant
Tazelik, hijyen ve 50 yıllık tecrübe.
Etkinliklerimiz
Gelik Restaurant, 1972’den beri Ataköy’de hizmet veren bir mekandır. “GELİK” ismini Batı Karadeniz’de bulunan yayla evlerinden almıştır. Kaliteli hizmetinin ve eşsiz lezzetlerinin yanısıra, kapalı çocuk oyun alanı ve geniş bir otoparkı mevcuttur. Ağaçlar içindeki huzurlu bahçesiyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatır.
Özel tur organizasyonları, grup yemekleri, özel davet yemekleri, iş yemekleri için açık 300, kapalı 250 kişilik hizmet verebilmektedir.